A kapszula endoszkópos vizsgálat menete

Pácienseink a kapszula lenyelése után hotelszobánk kényelmében pihenve várják meg a vizsgálat végét (általában 6-7 óra)

Hogyan történik a vizsgálat?

A kapszulás endoszkópia során a beteg lenyel egy kb. 11×24 mm-es video kapszulát- ez hozzávetőleg akkora, mint egy nagyobb méretű multivitamin tabletta. Ahogy a kapszulát az emésztőrendszer saját perisztaltikus motoros működésével továbbítja, a kapszula az általa készített képeket és adatokat továbbküldi a vezeték nélküli adattárolónak, amit a beteg ez idő alatt az oldalához csatolva visel. Az eljárás befejezése után a képeket az orvos egy szoftveres környezetben számítógéppel értékeli ki. Az eljárás holter jellegű, 12 órányi diétás előkészületet igényel.

Tekintse meg a vizsgálatot bemutató kisfilmünket!

A kapszula vizsgálathoz felhasznált eszközkről

kapszula endoszkóp rendszerA kapszula endoszkópos vizsgálat során az alanyra rögzítünk egy vevőegységet ami a a képrögzítésért felel. A vevőegység 8-10 közvetlenül a páciens bőrére van felragasztott jelvevő tapasszal észleli a kapszula endoszkóp jeleit. Az antennák felrakása, vizsgálat alatti hordása és levétele sem jár kellemetlenséggel.

A kapszula lenyelése után egy órával már fogyasztható víztiszta folyadék és tea, függetlenül a lenyelt kapszula endoszkóp típusától.

A vizsgálat végeztével a jelvevő által tárolt képsorozat kerül elemzésre, így nem minden esetben szükséges megvárni míg a kapszula kiürül.
Az endoszkóp kapszulák egy alkalommal kerülnek felhasználásra, az erőforrásai nem újratölthetőek, minden vizsgált alany új és steril kapszula endoszkópot nyel le.