kapszula endoszkópos vizsgálatok Székesfehérvár

Kapszula endoszkópos vizsgálatok

A bélrendszer vizsgálatára hazánkban is egyre elterjedtebben alkalmazzák a kapszula endoszkópos eljárást, melynek során fájdalommentesen felvételeket készíthetünk a bélrendszerről.

Kapszula endoszkóp névre hallgató berendezés akkora, mint egy multivitamin tabletta, és egy korty vízzel könnyedén lenyelhető mini kamera. A kapszulán belül egy fényforrás és egy miniatűr digitális kamera helyezkedik el, amely másodpercenként két-három felvételt készít, amint végighalad a gyomor-bélrendszeren. A kapszula endoszkópos vizsgálat teljesen non-invazív (fájdalom és megterhelés mentes), mely alatt a betegek zenét hallgathatnak, olvashatnak illetve magánorvosi centrumunkban pihenhetnek. A kapszula endoszkóp mérete 20×10 mm, lenyelése könnyű, a betegeknek nem okoz gondot. A vékonybél kapszula endoszkópos eljárást eredetileg olyan, a hagyományos tükrözéssel nem elérhető tápcsatorna szakaszok, mint például a teljes vékonybél endoszkópos vizsgálatára fejlesztették ki, azonban jelenlegi 12-14 órás működési élettartamával a kapszula alkalmas a nyelőcső, a gyomor egyes részeinek, valamint a vastagbél leképezésére is. A vékonybél kapszula endoszkópos vizsgálatának orvosi indikációi közül kiemelhető a tisztázatlan eredetű vérszegényéség, a véres szklet, a vékonybél eredetű tápcsatornai vérzés gyanúja, a vékonybelet érintő gyulladásos bélbetegségek (Crohn betegség) diagnózisa, a vékonybél daganat vagy lymphoma gyanúja, valamint a tisztázatlan eredetű felszívódási és emésztési zavarok. A vizsgálat azonban ajánlható gasztroenterológiai kiviszgálás komplettálására és tünetmentes egyének szűrésére is. További részletekről tájékozódjon telefonon vagy személyesen magánorvosi centrumunkban.

Kapszula endoszkópos vizsgálatok az országban legolcsóbban, csak nálunk! BEJELENTKEZÉS KAPSZULA VIZSGÁLATRA: 06 20 9817866 vagy 06 22 788 365

Kapcsolódó kezelések:

Kapszula endoszkópia tovább »»»