Kapszula endoszkóp technológia

Innovatív technológia a biztonságos és hatékony diagnosztizáláshoz!

A MiroCam a világon az első olyan kapszula endoszkópos rendszer, melyben sikeresen alkalmazták a HBC (human body communication) képtovábbító technológiát. Ez az innováció kivételesen gyors, pontos és energiatakarékos vezeték nélküli adat továbbítási lehetőséget biztosít, mely megkönnyíti a kapszula és a adatrögzítő (receiver) közötti információcserét. Ezt az adatkapcsolatot semmilyen más hullám (Wi-Fi, rádióhullámok stb.) nem képes megzavarni. Ráadásul a MiroCam kapszula endoszkópos rendszer jelentősen nagyobb képi felbontással és képrögzítési gyakorisággal képes működni, összehasonlítva a korábbi hasonló kapszula endoszkópos rendszerekkel. Mindezen előnyök biztosítékot szolgáltatnak arra, hogy a MiroCam kapszula endoszkópos rendszer alkalmassá váljon a vékonybél és a környező tápcsatorna szegmensek megbetegedéseinek optimális, noninvazív diagnosztikájára.

kapszula endoszkóp méret

Minimalizált kapszula méret

Az általunk kínált kapszula a piacon lévő kapszulák közül méretét tekintve a legkisebb (kisebb, mint egy átlagos vitamin tabletta). Méretének és különleges bevonatának köszönhetően lenyelése a betegek közel 100%-ában teljesen problémamentes. Mérete ideális alternatívát jelenthet azokban az esetekben, amikor a tápcsatorna belső lumenének átmérője limitált, például gyermekekben és Crohn betegek vizsgálatánál.

Hosszabb kapszula működési idő

A vizsgálatainkhoz használt vékonybél kapszula a jelenleg a piacon lévő vékonybél kapszulák közül a leghosszabb működési idővel rendelkezik, melynek időtartama meghaladja a 11 órát. Ennek során a teljes vékonybél leképezése mellett képeket sugároz a nyelőcső és a vastagbél egyes szegmentumairól is.

kapszula élettartam

Képrögzítési frekvencia

A vékonybél kapszula rendszer 3 kép/másodperc képrögzítési frekvenciával működik. Ennek eredményeként a 11 órás kapszula élettartammal számolva a kapszula több mint 118800 kép továbbítására képes egy kapszula endoszkópos vizsgálat során, ezzel is tovább javítva diagnosztikus érzékenységét.

Élőkép

A kapszula endoszkópos vizsgálat során a kapszula kamerájának képét élőben lehet követni egy laptop, iPad, vagy iPhone kijelzőjén, így az orvos valós időben juthat a diagnosztizáláshoz szükséges információhoz, ráadásul mindez vezeték nélküli kapcsolattal is lehetséges.

kapszula endoszkóp képe ipad, iphone
hdr kapszulakép

HDRi – új, hatékony képfeldolgozási

A HDRi (High Dynamic Range image – nagy dinamika tartományú kép) képfeldolgozási technológia a rögzített képek hatékonyabb feldolgozását teszi lehetővé. Segítségével a képek részletgazdagabbak lesznek és könnyebben értelmezhetővé válnak.