Kapszula Endoszkópia

Kellemes környezetben

Kiváló szakmai háttérrel

Kedvező árakon

Rövid előjegyzési idővel

navigációs kapszulakapszulás tükrözéskapszulás tükrözéskapszulás tükrözés

Kapszula Endoszkópia

Melyik kapszula endoszkópot válasszam?

Nyelőcső, gyomor és vékonybél kapszula vizsgálat

A nyelőcső, gyomor és vékonybél kapszula vizsgálat, amelyet egy irányítható mágneses kapszulaendoszkóppal végzünk, alkalmas bizonyos nyelőcsőbetegségek, a gyomorfekélyek, gyulladások, polipok szűrésére, és a korai gyomordaganatok diagnosztizálására. A vizsgálatot elemző orvos fel tudja deríteni a nyelőcső, gyomor és nyombél területi vérzéseket, és a nyálkahártya elváltozásokat. Az egyidőben elvégzett helicobacter kilégzési teszt segítségével a helicobacter fertőzés jelenléte is tisztázható.

A NaviCam mágneses irányítható kapszula endoszkópia egy forradalmian új technológia.
A parányi kapszulába épített minikamerát egyszerűen le kell nyeli. Ezt követően a diagnosztikai eszköz folyamatosan küldi a vizsgálat során a tápcsatorna belsejéről készített képeket. A robotikailag irányított mágneses mezőben a mágneses kapszula miliméterről miliméterre precízen vezérelhető, adott ponton megállítható és forgatható, ezáltal a tápcsatorna és különösen a gyomor teljes belső felszíne leképezhető.

A nyelőcső, gyomor és vékonybél kapszulát akkor is javasoljuk Önnek, ha ismeretlen eredetű felhasi fájdalma, tisztázatlan eredetű fogyása, vérszegénysége vagy gyomorégése van. Szűrő jelleggel indokolt a vizsgálat 40 év felett abban az esetben, ha a családban fordult elő gyomorrák.

A kapszula vizsgálatra reggel éhgyomorral kell jelentkezni, időtartalma 4-6 óra, előkészítés során hashajtást nem igényel. A kapszula mérete 12×27 mm, azaz egy vitamintabletta méretének felel meg, lenyelése kifejezetten könnyű. Súlya 5 gramm, anyaga biokompatibilis.

Tekintse meg bemutató videónkat.

Vastagbél kapszula

vastagbél kapszula

A vastagbél kapszula felépítésében különbözik a nyelőcső, gyomor és vékonybél vizsgálatára szánt mágneses kapszulától. Ebben a kapszula endoszkópban nem egy, hanem két, egy előre és egy az ellentétes irányba néző nagyfelbontású kamera került beépítésre a vastagbél teljes feltérképezése érdekében. A kapszula percenként minden kamerával 2-7 képet rögzít. Ez a kapszula nem irányítható, a bélperisztaltika hatására jut előre. A vastagbél kapszula méretei nagyobbak a vékonybél kapszulánál: 11×32 mm. A vastagbél kapszula alkalmas a vastagbél nyálkahártya elváltozásainak, a polipoknak és a daganatoknak, illetve a gyulladásos bélbetegségeknek a kimutatására.

A vastagbél kapszula elsősorban az olyan 40-60 év közötti, tünetmentes pácienseknek ajánlott szűrő jelleggel, akiknek nem volt korábban gyomor- bélrendszeri daganatuk, családjukban sem fordult elő ilyen jellegű megbetegedés és ezt az eljárást preferálják a vastagbéltükrözéssel szemben.

A vastagbél kapszula vizsgálat előtt különösen fontos az optimális vastagbél tisztítás, előkészítés, mivel a kapszula csak víztiszta környezetben tud megfelelő pontosságú diagnózist adni. A vizsgálat előtt ezért 4 napig rostszegény diéta, és előtte két napig és a vizsgálat alatt kíméletes hashajtó kúra szükséges. A vizsgálat ideje 8-12 óra.

Patency (teszt) kapszula

Patency (teszt) kapszula női testben ábrázolva

A patency (teszt) kapszula egy olyan speciális feloldódó tabletta amely nem tartalmaz sem elemet, sem pedig képrögzítő rendszert, viszont röntgen készülékkel követhető az útja. Lenyelést követően három nappal a szervezetben önmagától feloldódik vagy a széklettel távozik. A patency kapszulát kizárólag kalibrációs jelleggel, az éles kapszulavizsgálat előtt (nyelőcső, gyomor és vékonybél vagy vastagbélkapszula) célszerű elvégezni. Ez által a patency kapszula alkalmas az esetleges bélszűkület tényének és helyének megállapítására, mely azért célszerű, hiszen ilyen betegekben a hagyományos kapszula vizsgálatot csak fokozott elővigyázatossággal lehet elvégezni.

A patency kapszula használatát bélelzáródás gyanúja esetén és normál kapszula endoszkópos vizsgálat előtt érdemes megfontolni.