kapszula endoszkópia okostelefonon

Kapszulás endoszkópia az okostelefonon

Két csúcstechnológia találkozása: az Intromedic Mirocam vékonybél kapszula endoszkópos rendszerek az Apple okos telefonokkal (iPhone, iPad) létrehozott kommunikációja.

kapszula endoszkópia okostelefonon

Az okos telefonok (iPad, iPhone) modern világunk részei. Ezen belül is kiemelkedőek az Apple Iphone és Ipad legújabb rendszerei. Az Intromedic Mirocam vékonybél kapszulás endoszkópos rendszerek 2012 elején piacra került MR1100 adathordozói képesek az aktuálisan rögzített kapszulás endoszkópos felvételeket az Apple okostelefonokra (IPad, IPhone) WIFI hálózaton át továbbküldeni. A kapszulás endoszkópia során a paciens bélrendszeréről a kapszula endoszkóppal készített aktuális felvételsorozatot saját okos telefonunkkal (Iphone, Ipad) tudjuk WIFI-n keresztül megnézni és értékelni online módon. A kapszulás endoszkópos rendszer ilyen módon alkalmassá válik a telemedicina lehetőségeire is, vagyis a kapszula endoszkópos vizsgálatot irányító orvos a vizsgálat helyszínétől távol is tartózkodhat.

Ráadásul az Intromedic Mirocam kapszulás endoszkópos rendszer legújabb fejlesztésű adatrögzítő egysége (MR1100) képes arra is, hogy önálló WIFI szűrő egységgé alakulva kommunikációs kapcsolatot létesítsen az Apple Ipone illetve Ipad rendszereivel egy speciális program segítségével. Így az orvos akár a saját irodájában ülve vagy távkapcsolaton át a betegtől több száz kilométerről is megtekintheti az aktuálisan rögzített kapszula endoszkópos videot és instrukciókat adhat a vizsgálat további menetével kapcsolatban. Mindezek mellett lehetősége van arra is, hogy az elkészült vizsgálat képeit és értékelését is az Apple Iphone illetve Ipad rendszerein át telemedicina módszerével tálról ki is értékelje.

Tájékozódjon a kapszulás endoszkópia technológiáinkról részletesen: www.endocam.hu